Skip to main content

За ореховата дървесина...

Масивната орехова дървесина – запечатала в себе си мъдростта на годините и естествената красота на природата… Попадайки в работилницата на занаятчията, тя бива майсторски изваяна от златните му ръце. За да пренесе автентичността и великолепието на ръчната изработка в домовете на най-големите ценители.

Изделията на Fuego Art  се изработват предимно от орехова дървесина. Това е и причината да отделим специално внимание именно на нея.

Ореховата дървесина е една от най-здравите дървесини, което гарантира, че изделието ще краси трапезата или дома ни дълги години.

Ореховата дървесина е дар от природата, който внася неповторим уют и красота у всеки дом. Но преди да се настани удобно у дома, този материал минава през редица етапи. Само си представете! Години са нужни на ореховата дървесина, за да изсъхне естествено… Часове са нужни от парчето дърво да се извая готов продукт…

Изделията от орехово дърво внасят уют и топлят душите и сърцата на всеки, докоснал се до тяхното изкуство. Често пъти само един предмет от дървесина е достатъчен, за да промени изяло обстановката и настроението у дома!

Уникалността на дървесината се запазва

Не отнемаме най-ценното на дървесината – нейната уникалност, а вместо това я запазваме непроменена! Само така можем да съхраним естествената ѝ красота и изделието да придаде истински уют и топлина у дома.

Предимства на ореховата дървесина

1⃣ Тя е една от най-скъпите и редки дървесини по нашите земи.
2⃣ Добива се трудно.
3⃣ Съхне много бавно по естествен начин.
4⃣ Тя е твърда дървесина, което я прави изключително здрава и издръжлива.
5⃣ Отличава се с красиви шарки и цветове – от най-светлите кафяви нюанси до най-тъмните.