Skip to main content

Отваряме вратите на работилницата, от която излизат твоите любими дървени изделия. Каним те в нея, за да преминем заедно през всички етапи на изработката на една дъска за рязане и сервиране от Fuego Art.

Както навярно добре знаеш, дъски Fuego Art се изработват от цяло парче орехова дървесина, като огромната си част от обработката е изцяло на ръка. Това е дълъг процес, който включва часове усърдна работа и отдаденост. Старанието във всеки един от етапите е рецептата на майстор Росен, благодарение на която той създава истинско изкуство – дъска, която гордо да поставиш на най-видното място в своята кухня или трапеза.

дъска за рязане и сервиране 1

Как се създава една дъска за рязане и сервиране от Fuego Art

Пътят, който изминава дървото, преди да се превърне в красива дъска за рязане и сервиране, разделихме на 5 основни етапа. Готов ли си? Запретваме ръкави!

Стъпка 1: Разчертаване на контурите

В този етап се дава ход на въображението, което да ни доведе до идеята какво да създадем – малка дъска, голяма дъска тип плато или пък дъска с нестандартни контури.

Всичко започва от смелата идея, която имаме за дъската, и избора на правилно парче орехова дървесина за нея. Разчертават се добре контурите на желаната от нас дъска и идва време да се премине към следващия етап.

Стъпка 2: Изрязване

В този етап, дъската трябва да придобие желаната форма. Това се случва, чрез изрязване на дървото по предварително начертаните контури. След този етап дъската е заоблена, но е в доста груб вид. Така че работата продължава!

Стъпка 3: Заглаждане на дъската

За да се придаде гладкост, дъската се обработва с различни инструменти и няколко вида шкурки. Малко по малко дъската придобива онова заобляне и усещане за мекота. А накрая на този етап ореховото парче е загладено до съвършенство.

Стъпка 4: Финален щрих

Следва да се постави онзи финален щрих, който майсторът с удоволствие оставя върху своето завършено творение. В този етап логото Fuego Art се настанява удобно върху ореховото парче.

Стъпка 5: Омасляване на готовата дъска

Омасляване на дъската е последният етап, в който резултатът от целия вложен труд се проявява. Тук дъската се обработва с натурални масла и финишна вакса (комбинация от натурални масла и восъци).

Обогатена с тези масла, ореховата дъска сякаш грейва и се преобразява, като разгръща цялата си красота.

След този етап, дъската вече е готова да влезе в дома на бъдещия си притежател, който да я използва и да ѝ се наслаждава дълги години.

дъска за рязане и сервиране 2

Заключение

На целия процес на изработка – от парче дърво до завършена дъска, може да се насладиш и във видеото на майстор Росен. В него имаш възможност, заедно с майстора, да преминеш отново стъпка по стъпка през целия процес. Да станеш свидетел на това как парче дърво бива претворено в истинско изкуство.

Творенията от орех на Fuego Art можеш да откриеш в нашия онлайн магазин. Там имаш възможността да избереш и поръчаш дъската, преминала през всички тези етапи, която вече е готова да заеме почетно място и на твоята трапеза.

Последвай ни и в социалните мрежи, за да не пропуснеш нищо от нас!

Майстор Росен