Skip to main content

Качествата на красивата орехова дървесина са признати от векове. Благодарение на тях, тя се използва в производството на редица изделия, които успешно издържат теста на времето. Неслучайно Fuego Art залага именно на този висококачествен материал за своите дървени дъски за рязане и сервиране.  

Орехова дървесина – защо е толкова ценена?

Няколко неща правят този вид дървесина особено специална. Ето кои са те:

Външен вид

Изключително красивата орехова дървесина впечатлява с интересни шарки, фин и изискан външен вид. А нейният омайващ цвят варира между светлокафяво и тъмнокафяво.

Издръжлива е

Дървесината от орех е изключително издръжлива, без да изисква особена поддръжка. Интересен е фактът, че ореховата дървесина има продължителност на живота около 150-250 години и то със съвсем малко грижи.

Твърда дървесина е

Ореховата дървесина е твърда дървесина. Това я прави изключително здрава и я превръща в материал, който е еталон за качество.

Благоприятна е за обработка

Меката дървесина е по-лесна за обработка, но въпреки това ореховата дървесина е пластична и също така – благоприятна за работа. Може да се обработва както машинно, така и ръчно. А освен това, тя се полира наистина добре.

Водоустойчива е

Дървесината от орех е устойчива на вода и мухъл, което я превръща в чудесен материал за предмети и мебели както за дома, така и за навън.

Заради своите качества, ореховата дървесина се използва широко за направата на вътрешни и външни мебели, входни врати, висококачествени подове, предмети за бита и не на последно място – дъски за рязане и сервиране.

Разбира се, освен безспорните предимства, е невъзможно да няма и някои недостатъци.

На първо място ореховата дървесина е масивна, което я прави и доста тежка.

Друга особеност е нейната цена. Ореховата дървесина е рядък материал, а нейните качества ѝ придават още по-голяма стойност, което я прави и значително по-скъп материал, в сравнение с някои други видове дървесина.

Освен това, тя може да избелее, в случай че е изложена на слънце за по-продължително време.

Орехови дъски Fuego Art: Частица природа и автентичност, пренесени у дома

Прекарваме голяма част от живота си на нашето специално място – нашия дом. А кухнята е мястото, в което се раждат всички онези прекрасни ястия, които по-къснo събират любимите ни хора заедно.

Fuego Art се грижи да внесе стил и неповторим уют точно там – в кухнята и на трапезата. Ореховите дъски са онези малки детайли, които правят картината наистина пълна.

Практичността на дъската от орех печели и най-взискателния домакин. От една страна, тя може да се използва за дъска за рязане и намира чудесно приложение в кухнята. Благодарение на своята устойчивост на вода и мухъл, тя не се съсипва.

От друга страна, дъската намира приложение и на трапезата, където омайва всички естети. Там тя може да се използва за дъска за мезета и внася онази частица природа и автентичност, които правят ястията още по-вкусни.

Заключение

Впечатляващата орехова дървесина е предпочитан материал, поради редица фактори. Но най-вече, защото внася у дома онази частица природа и автентичност, които правят едно място уютно, любимо, вдъхновяващо, красиво.

В нашия онлайн магазин можеш да откриеш разнообразие от висококачествени ръчно изработени дъски от орехова дървесина, които да те омаят с естествената си красота и изкуството на майстора.

Последвай ни и във Facebook и Instagram, за да откриеш повече за изкуството, наречено художествена обработка на дървесина.

Fuego Art